Žampiony ve slanině, zapečené s mozzarellou

Recepty, Houby

Suroviny

10 ks žampionů (nebo lesní houby)
2 vejce
drcený kmín
sůl, pepř
saturejka
1 balíček mozzarelly
1 jarní cibulka
olivový olej
koření Tacco od Nahrin nebo kapka sojové omáčky
6 – 8 plátků Vahalovy slaniny (nebo šunky, šunkového kolena)

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, nožičky odstraníme, kloboučky opatrně vydlabeme. Na oleji zpěníme pokrájenou jarní cibulku, nožičky od hub nadrobno pokrájíme a přidáme k orestované cibulce. Vmícháme drcený kmín, sůl, pažitku, saturejku, koření nebo kapku sojové omáčky a vmícháme srazit dvě vejce.

  2. Touto směsí naplníme kloboučky hub a omotáme je celé plátkem slaniny. Houby takto upravené, dáme na plech s pečícím papírem, pokapaný olejem a pečeme v troubě na program: gril“na 200 stupňů.

  3. Po 5 - 6 minutách na každou houbu, omotanou slaninou, vložíme plátek pokrájené mozzarelly. Ještě krátce pečeme, dokud se sýr neroztaví. Zdobíme pažitkou, kapií nebo saturejkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!