Strouhaný dvoubarevný koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 máslo (Hera)
1 vajíčko
40 dkg polohrubé mouky
3 PL mléka
2 PL cukru moučka
1 prášek do pečiva
špetku sody
Náplň:
2 tvarohy
1 vanilkový cukr
cukr krystal (podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Z výše uvedených surovin vypracujeme hladké těsto.

  2. Rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu necháme světlou a do druhé přidáme kakao (nejlépe pravé Holandské) a zapracujeme. Poté dáme obě těsta tak na hodinu do mrazáku.

  3. Až bude těsto dokonale zmrzlé nastrouháme nahrubo (nejprve tmavé).

  4. Tmavé těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech.

  5. Na těsto rovnoměrně rozetřeme tvaroh.

  6. Následně nastrouháme světlé těsto a rozložíme na tvaroh.

  7. Takto připravené dáme do předem rozehřáté trouby a pečeme do zrůžovění.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!