Kuřecí plátky v parním hrnci
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuřecí maso (prsní nebo stehenní řízky)
- zelenina (čerstvá nebo mražená)
- brambory
- koření na posypání masa (použila jsem koření Wok)
- je možné použít grilovací nebo jiné oblíbené koření
Postup Kuřecí plátky v parním hrnci
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsní nebo stehenní řízky mírně naklepeme a posypeme kořením. Položíme do nejspodnějšího patra parního hrnce.
Oloupané a na kostičky nakrájené brambory dáme do středního patra. Máme-li kvalitní rané brambory, nemusíme loupat - stačí pořádně umýt a nakrájet i se slupkou.
Zapneme parní hrnec na 30-40 minut, podle toho jak moc máme naplněná patra.
Třetí patro, naplněné čerstvou nebo mraženou zeleninou přidáme až 15 minut před koncem paření, aby zelenina nebyla moc měkká.