Kuřecí plátky v parním hrnci

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí maso (prsní nebo stehenní řízky)
zelenina (čerstvá nebo mražená)
brambory
koření na posypání masa (použila jsem koření Wok)
je možné použít grilovací nebo jiné oblíbené koření

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsní nebo stehenní řízky mírně naklepeme a posypeme kořením. Položíme do nejspodnějšího patra parního hrnce.

  2. Oloupané a na kostičky nakrájené brambory dáme do středního patra. Máme-li kvalitní rané brambory, nemusíme loupat - stačí pořádně umýt a nakrájet i se slupkou.

  3. Zapneme parní hrnec na 30-40 minut, podle toho jak moc máme naplněná patra.

  4. Třetí patro, naplněné čerstvou nebo mraženou zeleninou přidáme až 15 minut před koncem paření, aby zelenina nebyla moc měkká.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!