Telecí roláda

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

750 g Telecí kýty
50 g máslo
sůl
pepř
2 bílé rohlíky
2 vejce
2 stroužky česneku
1 Cibule
Špetka muškátového květu
20 ml olivového oleje extra virgin
1 párek

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme nádivku. Rozdělíme žloutky od bílků, žloutky rozšleháme spolu s máslem a solí. Přidáme rohlíky nakrájené na kousky. Z bílků našleháme tuhý sníh a také jej vmícháme k ostatním surovinám. Přidáme muškátový květ, pepř a pažitku.

  2. Telecí kýtu nařízneme, aby vzniknul větší plát, naklepeme, osolíme a opepříme.

  3. Nádivkou naplníme telecí kýtu, položíme na ni párek, zavineme, zašijeme nebo převážeme nití.

  4. V pekáči na sporáku rozpustíme máslo a olej, přidáme cibuli a česnek. Poté tam do zlatova osmažíme také telecí roládu. Poté podlijeme vroucí vodou.

  5. Do předem rozehřáté trouby na 200°C vložíme pekáček s telecím. Necháme 1 hodinu péct. Ozdobíme pažitkou a podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!