Středomořská zelenina na plechu

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 lilek
2 cukety
2 cibule
4 velká rajčata
1-2 čerstvé papriky
1 palička česneku (nebo 2 jednostroužkové)
100 g sýru feta (nebo balkánského)
2 lžíce bazalkového pesta
2 lžíce olivového oleje
tymián (v nouzi sušený)
rozmarýn (v nouzi sušený)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 30 minut vypotit.

  2. Mezitím rozehřejeme troubu na 250°C, nakrájíme na kolečka ostatní zeleninu a česnek na plátky.

  3. Vyšší plech slabě potřeme olivovým olejem a zeleninu na něj střídavě poskládáme tak, aby se částečně překrývala.

  4. Bazalkové pesto rozmícháme s olivovým olejem a čerstvými či sušenými bylinkami, případně s pepřem.

  5. Pomocí mašlovačky potřeme olejovou směsí povrch zeleniny. Navrch rozdrobíme fetu, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby.

  6. Pečeme 20 minut, poté odstraníme alobal a dalších 20 minut dopékáme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!