Steak na zeleném salátu s kozím sýrem a olivami

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 hovězí steaky (já použila kulatou hovězí plec)
rukola
polníček
baby špenát
červenolistý dubáček (celkem 100 g lístků)
100 g měkkého kozího sýra s bylinkami (např. od firmy President)
100 g červených a zelených oliv
olivový olej
1 stroužek česneku
citronová kůra
citronová šťáva
sůl
citronový pepř

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme cca 4PL olivového oleje s trochou soli, prolisovaným stroužkem česneku, citronovou kůrou a šťávou (množství dle chuti).

  2. Sýr rukama rozdělíme na menší kusy a smícháme s olivami.

  3. Salátové lístky opereme, vmícháme sýr s olivami (2PL si necháme stranou) a vše důkladně promícháme se zálivkou.

  4. Maso pokojové teploty přejedeme válečkem, osolíme, opepříme citronovým pepřem. Na pánvi rozpálíme olivový olej a maso zprudka osmahneme, z každé strany 3 minuty - mě to stačí, mám ráda steak krvavý, kdo chce steak medium (viz. foto) - vloží steaky i s pánví na cca 6 minut do rozpálené trouby.

  5. Hotové maso necháme 5 minut odpočinout a poté nakrájíme na plátky, které klademe na připravený salát, zdobíme lžící směsi sýra a oliv, co jsme si prve nechali stranou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!