Bylinkový chléb s podmáslím z domácí pekárny

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

110 ml vlažné vody
150 ml podmáslí
30 ml oleje
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
10 g soli
1/4 čerstvého droždí
5 g cukru
pepř
bylinky podle chuti, množství libovolné

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby od pekárny jsem nalila vodu, podmáslí a olej. Dále jsem přisypala obě mouky.

  2. Do jednoho rohu nádoby jsem nasypala sůl a do druhého rohu droždí, které jsem zasypala cukrem.

  3. Dále jsem přidala pepř a pažitku. Té jsem měla 10 g. Pažitky nebo bylinek si dejte dle libosti.

  4. Nádobu jsem vložila do pekárny, navolila jsem program základní pečení, velikost na 900 g a barvu kůrky tmavou. Pekárnu jsem nechala pracovat.

  5. Na začátku, pokud bylo potřeba, jsem opět pekárně pomohla dostat těsto od stěn nádoby. Dále, podle potřeby, jsem přilila vodu, nechala jsem pekárnu vypracovat hladké těsto a čekala jsem, až se chléb upeče.

  6. Po 3 hodinách je chléb upečený, otevřela jsem pekárnu a nechala jsem ji takto 15 minut. Potom jsem vyndala nádobu, chleba jsem po stranách uvolnila cukrářskou špachtlí (použijte klidně příborový nůž) a jakmile to bylo možné, vyklepla jsem ho. Hák zůstal v nádobě.

  7. Chléb jsem nechala vychladnout na mřížce. Po vychladnutí jsem chleba nakrájela, namazala žervé, zasypala ještě pažitkou a pochutnala si na něm.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!