Karobová hrnková buchta bezepková

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 hrnek kukuřičné mouky hladké
1/2 hrnku karobového prášku
1/2 hrnku kokosu/mletých mandlí nebo jiných oříšků
1 kypřící prášek do perníku bezlepkový
1/2 hrnku třtinového cukru
1 hrnek mléka
1/2 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
2 vejce
1 malá mrkev
1 malé jablko
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme kukuřičnou mouku, karob, kokos nebo ořechy, cukr, kypřící prášek a špetku soli. Promícháme, přidáme mléko, rozpuštěný olej a 2 žloutky.

  2. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle, jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme do těsta a dobře promícháme. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta.

  3. Pekáč vyložíme pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme těsto a pečeme na 180°C 15-20 minut/180°C s horkým vzduchem asi 10 minut. Vyzkoušíme špejlí, jestli je těsto propečené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!