Šťavnatá restovaná roštěná s ananasem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

0,3 kg hovězí roštěné
1/2 ananasu
jarní cibulka
česnek
zázvor
citrónová tráva (Lemon grass)
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce červeného vína
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí roštěnou nakrájíme na co nejtenší nudličky. Nakrájíme si zázvor na nudličky, česnek na plátečky a na kolečka citronovou trávu. To všechno přidáme k masu.

  2. Zakápneme olivovým olejem a červeným vínem (maso bude jemnější).Osolíme a opepříme. Promícháme a necháme 20 min odležet.

  3. Ananas si oloupeme, rozčtvrtíme a nakrájíme na velmi tenké plátky.

  4. Rozpálíme si olej a dáme na 2-3 minutky orestovat maso. Až se maso zatáhne, vytáhneme ho na talíř.

  5. Do výpeku dáme ananas a jarní cibulku a jen krátce prohřejeme. Kdo má rád více šťávy, může podlít trochou vody.

  6. Nakonec přidáme zpět maso a podle chuti dosolíme a dopepříme. Podáváme s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!