Dřevorubecký kastrůlek

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g vařených brambor (předem uvařených ve slupce)
250 g libového uzeného bůčku
6 vajec
velká cibule
300 g čerstvé hlívy
1-2 lžíce sádla
drcený kmín
sůl
pepř
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu očistíme, rozkrájíme, osmahneme na sádle a pak podusíme. Osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka, až do vydušení šťávy.

  2. Ve větším kastrůlku do voňava osmahneme na sádle drobně pokrájenou cibuli a bůček nakrájený na kostky.

  3. Ke směsi pak přidáme dušené houby, brambory nakrájené na kostky, podle chuti opepříme, dosolíme (můžeme i znovu okmínovat) a dáme péct do trouby.

  4. Asi po 20-25 minutách zalijeme rozšlehanými vejci a zapečeme dozlatova. Pokud je bůček tučnější, sádlo na osmažení dávkujeme opravdu opatrně, aby jídlo nebylo ve výsledku moc mastné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!