Srnčí játra po tyrolsku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 kg jater
smetana na vaření
kořenová zelenina:
1 ks mrkev
1 ks petržel
1/2 celeru
lžíce másla
vývar
celý pepř
mletý pepř
nové koření
tymián
bobkový list
slanina
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Očistěná játra vložíme na 2 hodiny do mléka, potom je vyjmeme, osušíme a protáhneme slaninou, opepříme a dáme dusit na máslo a osmaženou zeleninu. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián. Zalijeme vývarem z kostí a dusíme do měkka.

  2. Měkká játra vyjmeme, nakrájíme na tenké plátky a dáme na mísu.

  3. Do šťávy přidáme 1/4 litru smetany, ve které rozkvedláme 2 lžíce hladké mouky, hodně povaříme, přecedíme a hotová játra podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!