Špízy v alobalu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Marináda:
sůl
pepř
kari
Worcester
olej
Špízy:
kuřecí prsa
anglická slanina
čerstvá paprika
rajčata
cibule
Příloha:
brambory
strouhaný sýr
zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, naložíme do marinády a necháme minimálně 2 hodiny uležet v chladu.

  2. Poté začneme napichovat na špejle střídavě všechny suroviny.

  3. Připravíme si alobal, který lehce potřeme olivovým olejem a zabalíme do něj špízy.

  4. Vložíme je do pekáčku a dáme do předehřátě trouby. Pečeme na 200°C cca 20 minut.

  5. Mezitím si omyjeme brambory a nakrájíme je i se slupkou.

  6. Až budou špízy hotové, dáme do trouby osolené a popřípadě opepřené brambory. Pečeme na 200°C asi 30-35 minut (nelze přesně určit dobu, pečeme do té doby než změknou). Můžeme servírovat, na talíři ještě posypeme sýrem popřípadě přidáme nějaký dresink. Můžeme přidat zeleninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!