Kuřecí stehenní řízek s omáčkou Rival

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 vykostěné stehenní řízky
sůl
1 lžičku koření Tandoori masala (červené)
1 lžíci hl. mouky na obalení
sádlo (kdo chce olej) na opečení
Omáčka:
1 kelímek smetany ke šlehání 30 %
půl balení (60 g) sýru Rival
Dokončení:
15 ks loupaných mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve na suché pánvičce opražíme nasucho přepůlené mandle a necháme stranou k servírování. Pokud máme stehenní řízky s kůží, neodstraňujeme ji, neboť tuk je nositelem chuti. Řízky z obou stran osolíme, posypeme kořením a obalíme lehce v mouce, aby se koření při opékání nepálilo.

  2. Na pánvičce rozehřejeme tuk a pozvolna maso propečeme po obou stranách, vyndáme a uchováme v teple V jiné pánvičce nebo v téže po odstranění tuku dáme vařit smetanu, přidáme nastrouhaný nebo nadrobený sýr a za stálého míchání povaříme do požadované hustoty, není třeba solit. Čím déle se vaří, tím je hustší, ale pozor, po odstavení ještě zhoustne.

  3. Opečené maso podáváme se sýrovou omáčkou, posypané mandlemi, s přílohou z brambor a čerstvým salátem dle vlastní volby. Jako přílohu jsem opekla nasucho omyté, nakrájené brambory, po opečení jsem je polila výpekem a promíchala s nasekanou natí jarní cibulky, česnekem a mírně osolila.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!