Špízy s pečeným bramborem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Na erteple:
400 g erteplí (brambor)
olivový olej
Country směs koření
sůl
tymián sušený
Špízy:
300 g kuřecího prsa
300 g vepřové kotlety
sůl
pepř
grilovací koření
trochu oleje (kápnout při promnutí koření)
ananas (z plechovky)
broskve (z plechovky)
kus kabanosu
2 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Brambory: Nekrůžlám slupku pouze omyju a očistím pod tekoucí vodou. Pak si je nakrájám na kostky (větší menší dle chuti a potřeby), poliju trochu teho oleja a posypu kořením, všecko pořádně promíchám. Dám na plech a ještě trochu poleju olejem a peču na 200 stupňů na turbo gril (kdo nemá tak peče klasicky).

  2. Špíz: Dělali sme dva druhy: jedny pro babu jedny pro chlapa. Chlap si napichoval střídavě vepřové, kuřecí, cibulu a kabanos.

  3. A baba ananas, broskve (přeřezat na kostky), kuřecí a vepřové. A toš každý si to napichajte podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!