Vaječná omeleta s vařenými bramborami

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

vařené brambory (nejlepe zbytek od obeda)
salám nebo jakoukoli uzeninu(klobasky, kousek anglické, slovenský točený)
olej
3 vejce
čerstvá paprika
rajče
cibule
tvrdý sýr (Eidam)
sůl
pepř
majoránka
kmin

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev nalejeme trochu oleje, rozehřejeme a dáme na něj opéct na drobné kousky nakrájené uvařené brambory (zbytek od oběda např.).

  2. Pak přidáme nakrájený salám, či klobásu. Opečeme. Přidáme nakrájenou papriku. Zase malinko opečeme.

  3. Do misky si rozklepneme 3 vejce (podle chutí, můžou být i 4). Rozkvedláme je, osolíme, malinko opepříme, dáme tam majoránku a malinko kmínu, nalijeme na pánev.

  4. Na mírném plameni smažíme pomalu.

  5. Nahoru dáme cibuli nakrájenou na měsíčky a na kolečka nakrájené rajče.

  6. Ke konci (poznáme to podle toho, že koukneme pod omeletu, smažíme pomalu, aby se nepřipalovala a udělala až na horu) posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Podáváme se zeleninou. Kdo má rád, může si k jídlu dát i kečup.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!