Špízy s krkovičkou, cuketou a křupavými rohlíky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky krkovičky
sůl
pepř
olej
koření Medvědí Gril Reny
2 klobásky
2 malé cukety
2 tvrdší rohlíky
2 velké cibule
nové brambory
špejle

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku naklepeme, osolíme, opepříme, nakrájíme na stejnoměrné čtverečky a vložíme do misky s olejem smíchaným s kořením. Necháme marinovat do druhého dne.

  2. Cibuli, klobásu, cuketu a rohlíky nakrájíme na kolečka.

  3. Maso vyjmeme z marinády. Zbytkem marinády potřeme kolečka rohlíků, můžeme i cuketu a ostatní suroviny.

  4. Na špejle napichujeme střídavě všechny suroviny. Při napichování dbáme na to, aby mezi cuketou a rohlíkem byla buď klobáska nebo maso, v opačném případě by rohlík nasákl tekutinu z cukety a neupekl by se dokřupava.

  5. Špízy naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, zbytek surovin naskládáme na plech mezi špízy spolu s omytými a osolenými bramborami.

  6. Dáme péct do trouby rozehřáté na 180-200 st. na 1 hodinu. Během pečení špízy minimálně 1x otočíme, aby se rohlíky opekly ze všech stran.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!