Špenátové domácí těstoviny s rajčatovou omáčkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Na těstoviny:
1 polévková lžíce špenátu (mražený)
1 vejce
150 g hrubé mouky
Na omáčku:
1 plechovka krájených loupaných rajčat
1 čerená cibulka
3 stroužky česneku
1 polévková lžíce oleje
1 polévková lžíce sojové omáčky
2 kávové lžičky sušeného tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Na těstoviny si smícháme vejce, mouku a špenát. Vypracujeme těsto.

  2. Těsto rozdělíme na 2ks. Každý vyválíme na pomoučeném vále na tenkou placu, tu nakrájíme na pásky. Pásky přeneseme na tácky a necháme uschnout.

  3. Těstoviny vaříme v osolené vodě s polévkovou lžící oleje cca 7-10 minut. Uvařené scedíme a prolejeme studenou vodou.

  4. Na omáčku si očistíme cibulku a česnek, cibulku nakrájíme na jemné kostičky a česnek na tenké plátky.

  5. Cibulku s česnekem osmahneme na oleji, přidáme rajčata, tymiám a krátce provaříme. Odstavíme, přidáme sojovou omáčku a zamícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!