Špenátová roláda s ricottou

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

250 g špenátu
2 stroužky česneku
4 vejce
70 g polohrubé mouky
sůl
pepř
200 g ricotty
80 g sušených rajčat
2 snítky tymiánu
1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Špenát si nadrobno nasekáme (pokud máme čerstvý, tak ho spaříme a vyždímáme vodu a necháme vychladnout). Přidáme k němu třený česnek.

  2. Rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Do špenátu střídavě vmícháváme žloutky a mouku. Poté lehce zapracujeme sníh z bílků a dochutíme solí a pepřem.

  3. Na plech dáme pečící papír a rovnoměrně rozetřeme špenátovou hmotu. Dáme do trouby na 170°C a pečeme asi 20 minut.

  4. Ricottu smícháme s nakrájenými rajčaty a tymiánem a dochutíme solí a pepřem. Na vychladlý korpus rozetřeme ricottu, stočíme do rolády a dáme vychladnout a ztuhnou do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!