Aprílový ořezový guláš

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

cca 1 kg vepřového ořezu
100 g farmářské (nebo jiné) slaniny
1 velká cibule
3 stroužky česneku
mletá sladká paprika
feferonka nebo pálivá mletá paprika množství podle chuti
1 navršená lžíce hladké mouky
1/2 pórku
1/2 menší hlávky čínského zelí
1 plechovka krájených loupaných rajčat
voda nebo vývar

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu (nebo přímo v nádobě PH, pokud ji lze použít na sporák), rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme pokrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova.

  2. Přidáme kousky masa, promícháme a necháme zarestovat. Zasypeme mletou paprikou, přidáme posekanou feferonku a ochutíme rozetřeným česnekem, posypeme lžící mouky a chvíli mícháme.

  3. Poté přidáme krájená rajčata, kolečka pórku a na nudličky nakrájené zelí, osolíme a vše přemístíme do PH.

  4. Zalijeme vývarem nebo vodou a pomalíme na vyšší výkon cca 4 hodiny. Já jsem guláš na poslední půlhodinu dala ještě trochu zasmahnout do trouby na 200°C, ale není to nutné. Podáváme s knedlíkem, těstovinami, rýží, pečivem...zkrátka podle chuti:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!