Aprílový ořezový guláš
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- cca 1 kg vepřového ořezu
- 100 g farmářské (nebo jiné) slaniny
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- mletá sladká paprika
- feferonka nebo pálivá mletá paprika množství podle chuti
- 1 navršená lžíce hladké mouky
- 1/2 pórku
- 1/2 menší hlávky čínského zelí
- 1 plechovka krájených loupaných rajčat
- voda nebo vývar
Postup Aprílový ořezový guláš
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu (nebo přímo v nádobě PH, pokud ji lze použít na sporák), rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme pokrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova.
Přidáme kousky masa, promícháme a necháme zarestovat. Zasypeme mletou paprikou, přidáme posekanou feferonku a ochutíme rozetřeným česnekem, posypeme lžící mouky a chvíli mícháme.
Poté přidáme krájená rajčata, kolečka pórku a na nudličky nakrájené zelí, osolíme a vše přemístíme do PH.
Zalijeme vývarem nebo vodou a pomalíme na vyšší výkon cca 4 hodiny. Já jsem guláš na poslední půlhodinu dala ještě trochu zasmahnout do trouby na 200°C, ale není to nutné. Podáváme s knedlíkem, těstovinami, rýží, pečivem...zkrátka podle chuti:-)