Kurkumové karé

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 ks vepřové kotlety (karé)
1 ks větší cibule
1 polévková lžíce kurkumy
1/4 l smetany na vaření
70 g másla
olivový olej
1/2 kostky masoxu
sůl
pepř
světlá instantní jíška

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové karé nakrájíme na silnější plátky a osolíme. Máslo rozpustíme a smícháme s kurkumou. Do této krásně žluté emulze vložíme nenaklepané plátky karé. Necháme marinovat v chladu nejlépe do druhého dne. Následující den necháme při pokojové teplotě povolit ztuhnuté máslo s naloženým masem.

  2. Rozpálíme steakovou pánev a vložíme naložené plátky masa, které velmi zprudka necháme opéct z obou stran. Opečené maso přendáme do hrnce a do máslového výpeku přidáme trochu olivového oleje a najemno nakrájenou cibuli, kterou necháme jen zesklovatět a necháme rozpustit půl kostky masoxu.

  3. Výpek s cibulí přidáme do hrnce k masu, podlijeme smetanou na vaření a necháme na mírném ohni lehce dusit. Po 30 minutách přidáme nasekanou pažitku a zpestříme tak omáčku. Zahustíme dle potřeby a chuti případně světlou instantní jíškou. Dle chuti můžeme osolit a opepřit. Podáváme s gnocchi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!