Špagety s masovou omáčkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

60 ml extra panenského olivového oleje
1 cibule nasekaná najemno
1 celerová nať nasekaná najemno
1 mrkev nasekaná najemno
2 stroužky česneku nasekané najemno
1 snítka čerstvého rozmarýnu
3 lžíce čerstvé petrželky nasekané najemno
750 g mletého hovězího masa
sůl
čerstvě mletý černý pepř
125 ml suchého červeného vína
4 velká zralá rajčta, oloupaná a nasekaná nahrubo
250-500 ml hovězího vývaru
500 g špaget

Postup přípravy receptu

  1. Olej rozehřejeme na středním plameni ve větší pánvi. Přidáme cibuli, celer, mrkev, česnek, rozmarýn a 2 lžíce petrželky a restujeme 5 minut.

  2. Do pánve vložíme hovězí maso. Osolíme a opepříme. Restujeme 5 minut dohněda.

  3. Přilijeme víno a vaříme, dokud se tekutina téměř nevyvaří.

  4. Vmícháme rajčata a na mírném plameni vaříme alespoň 2 hodiny. Průběžně podléváme vývarem, aby omáčka příliš nezhoustla. Poté odstraníme rozmarýn.

  5. Těstoviny vaříme v osolené vroucí vodě ve větším hrnci, dokud nejsou al dente. Poté je necháme okapat a vložíme do omáčky.

  6. Ozdobíme zbývající petrželkou a podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!