Ravioli plněné hovězím masem ve smetanové omáčce

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Na těsto:
200 g polohrubé mouky
2 vajíčka
olej
sůl
voda podle potřeby
Náplň:
250 g mletého hovězího masa (čerstvého)
Na omáčku:
200 ml husté smetany
30 g másla
55 g nastrouhaného parmazánu + na posypání
muškátový oříšek
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s vejci, kapkou oleje a špetkou soli. Podle potřeby přidáme vodu. Vypracujeme těsto, které necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici.

  2. Maso si dáme do misky osolíme a promícháme, můžeme přidat i trochu nastrouhaného parmazánu.

  3. Odleželé těsto rozválíme na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta vytvoříme lžící hromádky náplně.

  4. Okraje pomažeme rozšlehaným vejcem, přikryjeme zbylými pláty těsta a rukama důkladně přimáčkneme kraje, stejně tak kolem jednotlivých hromádek.

  5. Vzniklé ravioli vykrajujeme (pokud nemáme formičku, můžeme použít například sklenici) a poté je uvaříme v osolené vodě cca 10 minut.

  6. Na pánvi si rozehřejeme máslo s polovinou smetany a zahříváme asi 1 minutu.

  7. Přidáme uvařené ravioli a vaříme 30 vteřin. Poté přidáme zbytek smetany, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek a parmazán. Promícháme, krátce povaříme a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!