Koláč z kysaného zelí

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

750 g kysaného zelí
1 vejce
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
sůl
1 prášek do pečiva
1/2 hrnku polohrubé mouky
1 PL másla
6 stroužků česneku

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu (zelí) nadrobno pokrájame, pridáme vajce, olej, mlieko, prášok do pečiva a toľko múky, aby vzniklo mäkké cesto. Dobre ho spracujeme.

  2. Na vymastený plech cesto rukou roztlačíme, vrch potrieme olejom a dáme do vyhriatej rúry upiecť.

  3. Upečený ešte teplý koláč potrieme roztopeným maslom zmiešaným s prelisovaným cesnakom. Mierne vychladnutý pokrájame na štvorce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!