Špagetová dýně se sledi a petrželovou natí

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g uvařené špagetové dýně
1 konzerva sleďových filetů v oleji (270 g)
4 stroužky česneku
4 lžíce sekané petrželové natě
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 15 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť).

  2. Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujeme (vydlabeme vidličkou špagety). 500 g použijeme, zvyšok vyšpagetovanej dyne, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo.

  3. Cesnak nerežeme na tenké plátočky a na troche oleja zo sleďov ho opečieme.

  4. Potom vložíme slede aj so zvyšným olejom a asi 3 min necháme pražiť, kým sa nerozpadnú.

  5. Vmiešame narezanú vňať a odstavíme z ohňa. Ak treba, dosolíme (ja nesolím, slede sú slané dosť).

  6. Špagetovú tekvicu rozdelíme na taniere a na ňu uložíme sleďovú zmes. Ihneď podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!