Hruškový salát s mandlemi

Recepty, Saláty

Suroviny

2 hrušky
200 g Nivy
300 g římského salátu
hrst nasucho opražených vlašských ořechů
Zálivka:
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička balsamikového octa
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Z olivového oleje, medu, citronové šťávy, balsamikového octa a soli vymícháme zálivku.

  2. Hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které podle potřeby překrájíme. Salát natrháme na menší kousky a přidáme k hruškám.

  3. Vše zalijeme zálivkou, promícháme. Nakonec přidáme opražené mandle a na kostičky nakrájenou Nivu. Můžeme jíst samostatně, nebo podávat k pečeným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!