Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 hrsti sojových nudliček
1 lžička provensálského koření
300 ml vývaru (bujon + voda)
sůl
1 ks cibule
pórek
nakládaná sušená rajčata
2 lžíce olivového oleje
50 g slanina (nemusí být)
500 g gnocchi
250 ml zakysaná smetana
50 g sýr eidam
4 větší listy bazalky čerstvé

Postup přípravy receptu

  1. V misce si smícháme horký vývar, provensálské koření, sůl a vsypeme sojové nudličky. Vše promícháme, přiklopíme a dáme na 10 - 15 min. bobtnat (občas promícháme, aby byly nudličky dobře navlhčené).

  2. Hotové nudličky zcedíme - nálev ponecháme - a nakrájíme je na tenké proužky. Kdo má rád větší kousky masa, tak nemusí.

  3. Na větší pánvi si rozehřejeme olej, vsypeme gnocchi a pomalu je restujeme dozlatova.

  4. Když začnou zlátnout, přidáme na osminky nakrájenou cibuli, na slabé nudličky nakrájenou slaninu a pokrájené nudličky. Zlehka vše ještě pár minut restujeme - nudličky budou chytat barvu -, pak podlijeme nálevem a přidáme ještě asi 100 ml vývaru. Dle chuti osolíme.

  5. Pánev přiklopíme a za občasného míchání necháme 5 min. pomalu povařit.

  6. Pórek si nakrájíme na plátky, rajčata přepůlíme a sýr nakrájíme na kostičky.

  7. Do povařené směsi vmícháme pórek s rajčaty, vsypeme sýr, nahrubo pokrájenou bazalku a přidáme zakysanou smetanu.

  8. Směs necháme dojít k varu (nevaříme), vypneme a necháme pár minut, aby se chutě propojili.

  9. Při podávání ozdobíme kopečkem zakysanky a čerstvými rajčaty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!