Sojové maso jako čína

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

balíček sojového masa
1 masox
koření na čínu
mražená zelenina čína
2 litry vody
olej
sojová omáčka nejlépe pravá
dle chuti sůl
pepř
menší cibule

Postup přípravy receptu

  1. Sojové maso vložíme do vroucí vody s masoxem /je jedno jaký/ vaříme nejméně 20min.

  2. Scedíme - můžeme si nechat trochu vývaru, do větší pánve dáme olej, cibuli na drobno, restujeme, řádně okapané maso přidáme a restujeme za častějšího míchání.

  3. Přidáme koření a když je maso orestované - jako křupavé, přidáme zeleninu na čínu, sójovku a necháme pozvolna za občasného míchání dodělat, aby zelenina byla měkká.

  4. Příloha rýže, já jí vmíchávám do směsi. Kdyby se nám zdálo, že je to husté, můžeme přidat trochu vývaru z masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!