Sněhové pusinky s čokoládovou ganache
Recepty, CukrovíSuroviny
- 5 bílků
- špetka soli
- lžička octa
- lžička škrobu
- 130 g cukru krupice
- vanilkový cukr
- lžička strouhané citronové kůry
- Na ganache:
- 500 ml smetany ke šlehání
- lžíce másla
- 250 g hořké čokolády 75%
- ovoce na ozdobu
- cukr moučka na posypání
Postup Sněhové pusinky s čokoládovou ganache
Postup přípravy receptu
-
Den předem svaříme šlehačky s čokoládou a máslem, při chladnutí občas zamícháme a dáme chladit do lednice. Bílky vyšlehat dopevna, cukr smícháme s vanilkovým cukrem a špetkou soli, postupně přišleháváme do sněhu. Nakonec opatrně vmícháme škrob, ocet a kůru.
Troubu předehřejeme na 120 st., plechy vyložíme pečícím papírem. Připravíme sáček se zdobičkou, naplníme ho sněhem a tvoříme na plechu pusinky. Pečeme na uvedenou teplotu cca 40 minut, po upečení necháme u trouby lehce pootevřená dvířka a necháme plech ještě v troubě asi 5 minut chladnout.
Ganache vyšleháme do krému, zdobičkou nastříkáme na pusinky, ozdobíme ovocem, pocukrujeme a necháme v lednici chvíli odležet a podáváme jako dezert.