Karbanátky plněné tvarůžky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

0,5 kg mletého vepřového masa
10 dkg tvarůžků
strouhanka
harissa
pepř
sůl
2 stroužky česneku
1 KL dijonské hořčice
olej
jarní cibulka
Salát:
1 KL medu
1 KL hrubozrnné hořčice
bílý jogurt
sůl
pepř
1 KL citronové šťávy
rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, přidáme dijonskou hořčici, sůl, pepř, česnek, jarní cibulka, harissu a zamícháme.

  2. Z mletého masa uděláme placičku, dáme tvarůžek, přidáme na tvarůžek mleté maso a v rukou vytvarujeme karbanátek.

  3. Obalíme ve strouhance a zprudka opečeme (nedal jsem ani vejce ani mouku).

  4. Až jsou zlatavé, obrátíme je, ztlumíme oheň a zvolna dosmažíme.

  5. Natrháme omyté listy salátu, dáme je do mísy, přidáme jogurt, hrubozrnnou hořčici, med, pepř, sůl, citron a zamícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!