Marinovaná kachní játra s houbovým ragú
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 g kachních jater
- 150 ml kyšky
- lžička grilovacího koření
- lžíce másla
- trochu oleje
- sůl
- pepř
- Na ragú:
- 200 g hub - (já jsem měla hlívu a žampion bílý a hnědý)
- 150 -200 ml smetany
- 1 cibuli
- houbové koření
- kmín
- sůl
- pepř
- olej
Postup Marinovaná kachní játra s houbovým ragú
Postup přípravy receptu
-
Očištěná játra rozkrojíme na polovinu.
Kyšku smícháme s kořením a játra v ní marinujeme nejméně 2 hodiny, klidně do druhého dne.
Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme houby, koření a dusíme asi 10 minut.
Je li třeba, podlijeme malinko vodou.
Necháme vydusit a přilijeme smetanu. Necháme vařit do zhoustnutí smetany asi 10 minut.
Játra otřeme od marinády a na rozpuštěném másle, s kapkou oleje, pozvolna dusíme z obou stran. Trvá to chvíli, musí zůstat uvnitř růžová. Servírujeme společně s houbami.