Marinovaná kachní játra s houbovým ragú

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g kachních jater
150 ml kyšky
lžička grilovacího koření
lžíce másla
trochu oleje
sůl
pepř
Na ragú:
200 g hub - (já jsem měla hlívu a žampion bílý a hnědý)
150 -200 ml smetany
1 cibuli
houbové koření
kmín
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná játra rozkrojíme na polovinu.

  2. Kyšku smícháme s kořením a játra v ní marinujeme nejméně 2 hodiny, klidně do druhého dne.

  3. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme houby, koření a dusíme asi 10 minut.

  4. Je li třeba, podlijeme malinko vodou.

  5. Necháme vydusit a přilijeme smetanu. Necháme vařit do zhoustnutí smetany asi 10 minut.

  6. Játra otřeme od marinády a na rozpuštěném másle, s kapkou oleje, pozvolna dusíme z obou stran. Trvá to chvíli, musí zůstat uvnitř růžová. Servírujeme společně s houbami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!