Sněhová žemlovka

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

5 tvrdších rohlíků
2 dcl mléka
marmeláda
povidla nebo džem podle vlastní chuti
3 bílky
120 g cukru
skořicový cukr
máslo na vymazání pekáčku a na polití

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček vymažeme máslem. Nachystáme si mléko a nakrájíme na tenké plátky rohlíky. Vyšleháme sníh se skořicovým a moučkovým cukrem a také si nachystáme marmeládu, džem, nebo povidla.

  2. Kolečka rohlíků lehce omáčíme v mléce a dáme do máslem vymazaného pekáčku.

  3. Rohlíky potřeme marmeládou a pak ušlehaným sněhem. Postup opakujeme, končíme sněhem.

  4. Troubu vyhřejeme na cca 200°C a pekáček tak na 10 minut přikryjeme alobalem, aby se sníh nespálil. Pak během pečení alobal odstraníme. Pečeme asi 30 minut na 180°C.

  5. Při podávání můžeme pocukrovat a přelít máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!