Krůtí rolka na svíčkové

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 větších tenkých plátků krůty
6 menších tenkých plátků kuřecích prsou
2 silné dietní párky
10 dkg nahrubo strouhané mrkve
5 dkg nahrubo strouhané petržele
5 dkg nahrubo strouhaného celeru
1 cibule
kari koření
sůl
pepř
nové koření
bobkový list
máslo
smetana
schwarzvaldská šunka – nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Drůbež nakrájíme na tenké plátky, vše osolíme, opepříme – necháme odležet.

  2. Na másle osmahneme cibuli, přidáme strouhanou mrkev, petržel a celer, vše chvíli společně orestujeme, přidáme podle chuti kari koření, příp. sůl. Necháme trochu vychladnout.

  3. Mezitím oloupeme párky a nahrubo postrouháme.

  4. Vrstvíme rolky – plátek krůty, posypat párkem, plátek kuřete, tenká vrstva zeleniny, vše trochu přitlačíme a zabalíme pevně do rolky (já jsem ještě obalila schwarzvaldskou šunkou) a svážeme kuch.provázkem nebo zpevníme jehlami/párátkami.

  5. Zeleninová směs nám zbude a dáme ji na dno pekáčku, přidáme nové koření a bobkový list.

  6. Rolky rychle orestujeme na troše másla ze všech stran a vložíme do pekáčku.

  7. Na pánev do výpeku nalijeme trochu vody, necháme provařit a zalijeme tím maso asi do 2/3 pekáčku.

  8. Pečeme asi 40 minut., potom rolky vyndáme a udržujeme v teple. Odstraníme nové koření a bobkový list, vše mírně rozmixujeme, nebo protlačíme přes síto a dáme na plotnu, podle potřeby dolijeme trošku vody, provaříme a nakonec přidáme asi 5 lžic smetany a necháme chviličku probublat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!