Smetanový fenykl s kapkou orientu

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

hlíza fenyklu
2 šalotky nebo jedna červená cibule
2 lžíce másla
1/2 dcl suchého bílého vína
špetka semínek koriandru drcených
lžička ostrého curry
1/2 lžičky kurkumy
sůl
čerstvě mletý pepř
obdélník taveného sýra
1 dcl smetany na vaření
hladkolistá petržel
lžíce parmazánu strouhaného

Postup přípravy receptu

  1. Na másle necháme zesklovatět cibuli překrájenou na céčka. Přihodíme na kousky nakrájený (samozřejmě očištěný) fenykl.

  2. Chvíli společně restujeme, přidáme kukumu a curry, po chvíli zalijeme vínem, které necháme odpařit, přihodíme koriandr, sýr a vmícháme smetanu. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nebude tak akorát hustá. Ale zase ne příliš dlouho, fenykl by měl být tak akorát.. al dente.

  3. Na závěr posypeme nasekanou petrželovou natí. Na talíři přistrouhneme parmazánové hoblinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!