Zeleninové rizoto s bulgurem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1/4 l hrnek bulguru *
kostka zeleninového bujonu
1 pórek
1 cuketa
1 větší mrkev
2 lžíce oleje
tvrdý nastrouhaný sýr
sůl
pepř
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur uvařit s kostkou bujonu dle návodu.

  2. Zeleninu očistit a nakrájet. Mrkev krájím na plátky, protože je tvrdší než zbývající zelenina - použiji škrabku na brambory.

  3. Do vyšší pánve dáme olej, přidáme zeleninu, osolíme a cca 5 minut restujeme - zelenina nemá být moc měkká.

  4. Pak do pánve přidáme uvařený bulgur, opepepříme, dochutíme čerstvými bylinkami, promícháme a servírujeme. Bulgurové rizoto posypeme sýrem.

  5. Bulgur vařením nabyde a s přidáním zeleniny to budou cca 4 porce. Zeleninu si vyberte podle vaší chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!