Domácí tortilly
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 220 ml vody
- 50 ml oleje
- 50 ml sádla
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 500 g pšeničné chlebové mouky
- 1/4 droždí
Postup Domácí tortilly
Postup přípravy receptu
-
Zapneme pekárnu na program těsto. Hotové vykynuté těsto vložíme do sáčku a dáme do lednice odpočinout do druhého dne.
Těsto si pak rozdělíme na 12 dílů a vyválíme co nejvíce do tenka. Rychle smažíme na suché teflonové pánvy. Uchováváme pod poklicí, pokud připravujeme právě k jídlu. Studené lze přihřát v mikrovlnce.
Plníme podle chuti kuřecí na koření Bolívie Reny, zakysaná smetana s česnekem, paprika, rajče, okurek, pórek.