Smetanový čirok s houbami a rozmarýnem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1.5 hrnku čiroku
3 lžíce oleje
1 cibule
2 hrsti sušených hub, případně čerstvé nebo mražené
1 lžička sušeného rozmarýnu
100 ml rostlinné smetany
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čirok propláchneme a nejlépe přes noc namočíme do studené vody.

  2. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme zeleninovým vývarem a dáme vařit.

  3. Vaříme doměkka, asi 50-60 minut, podle potřeby doléváme vodu.

  4. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Přidáme houby (sušené předem namočíme, opět nejlépe přes noc, mražené rozmrazíme, čerstvé očistíme a nakrájíme na plátky). Podlijeme trochou vody a dusíme 20 minut.

  5. Na posledních 5 minut přidáme rozmarýn.

  6. Když jsou houby měkké, vmícháme uvařený čirok, osolíme, opepříme a společně ještě 5 minut podusíme.

  7. Na závěr vmícháme smetanu, podle potřeby dochutíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!