Hovězí sekaná s vločkami

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g hovězho mletého masa
40 g jemných ovesných vloček
1 dl mléka
1 cibule
1 vejce
1 stroužek česneku
majoránka, sůl, pepř
(dala jsem koření na mletá masa)
1 lžička hořčice
kečup na potření

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky zalijeme horkým mlékem a necháme změknout.

  2. Mleté maso smícháme s vychladlými vločkami (zbylé mléko případně slít), kořením, nakrájenou cibulkou, rozetřeným česnekem, solí a vejcem. Dobře promneme a několikrát s masem silou hodíme do mísy, dobře se tak spojí.

  3. Vytvarujeme šišku, dáme do pekáče a podlijeme trochou vody. Vršek jsem ještě potřela malinko hořčicí a v půlce pečení pak jemně pálivým kečupem. Ten udělá příjemný nasládlý výpeček. Pečeme na 180°cca hodinu. Záleží na troubě. Pekla jsem přikryté. Během peční občas podlijeme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!