Bleskový koláč pro kulatý koláčový plech

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 lžic polohrubé mouky
3 lžíce pískového cukru
½ prášku do pečiva
2 lžíce oleje
1 dl mléka
1 vejce
drobné ovoce
Drobenka:
5 lžic hrubé mouky
4-5 lžic cukru
50-60 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme polohrubou mouku, promícháme s práškem do pečiva, přidáme pískový cukr a 2 lžíce oleje. V 1 dl mléka rozšleháme vejce a přidáme k ostatním surovinám. Promísíme a dáme do koláčové formy. Navrch poklademe ovoce (čerstvé i zmražené) a můžeme posypat drobenkou.

  2. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170º C asi 30-35 minut.

  3. Je to výborný a křehoučký, jen mně ty zmrzlé borůvky zabarvily drobenku, tak jsem cukrovala. Koláč není přeslazený, takže kdo má rád hodně sladké koláče, musí dát lžíce cukru hodně plné, nebo přidat jednu lžíci cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!