Smetanovo-pudingový koláč s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

125 g hladké mouky
125 g hrubé mouky
1 lžička jedlé sody nebo půl prášku do pečiva
70 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
125 g másla
1 vejce
sůl
brusinková marmeláda
Na náplň:
250 ml mléka
1 celý pudink nebo 1/2 sáčku jogurtového pudingu
1/2 sáčku vanilkového pudingu
80 g moučkového cukru
180 ml smetany ke šlehání
2 vejce
200 g švestky
200 g jablka nebo jiné ovoce /

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku, cukr, sůl, sodu, vanilkový cukr, vejce a máslo a vypracujeme si nelepivé těsto. Necháme ho asi půl hodiny odležet.

  2. Švestky vypeckujeme a pokrájíme na menší plátky, jablka zbavíme jádřinců a pokrájíme na plátky.

  3. Z mléka, cukru a pudingového prášku uvaříme pudingový krém.

  4. Vejce rozšleháme ve smetaně a zamícháme ho do teplého mix pudingu.

  5. Těsto rozválíme na plát a přeneseme ho do vymazané a vysypané koláčové formy a vytvoříme 2,5-3 cm okraj. Potřeme brusinkovým džemem.

  6. Vlijeme pudingovo-smetanový krém a nahoru rozložíme plátky švestek a jablek.

  7. Pečeme velmi pomalu na cca 160 stupňů po dobu cca 45-50 minut, podle trouby, ale kontrolujeme ke konci špejlí, zda je koláč dobře upečený. Zdroj: Pošli recept - paní Božena Krátká z Janovic a já ji moc děkuji za tak dobrý koláček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!