Pavlova, křehké mini dortíky s dokonalou chutí

Recepty, Moučníky

Suroviny

8 bílků
350 g cukru moučka
1,5 lžička vanilkového aroma
1,5 lžičky vinného octa
1 PL škrobu (kukuřičný)
500 ml šlehačka na šlehání
jahody (bedýnka) nebo jiné ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme bílky do tuha (začneme pozvolna a přidáváme na mixéru rychlost postupně) a po ušlehání přidáváme po částech cukr.

  2. Vmícháme za prvé lžičku vinného octa, za druhé lžičku vanilkového aroma a naposledy lžíci škrobu.

  3. Tuhou hmotu nanášíme na plech lžící (2 vrchovaté lžíce na 1 dortík). Hmota nabude, takže určitě rozestupy min 3 - 4 cm.

  4. Vložíme do trouby předehřáté na 140, po vložení plechu ztlumíme na 120 - 110 st. a necháme cca hodinu péct. Během pečení s plechem nemanipulujeme a pokud možno ani troubu neotvíráme.

  5. Půl hodiny necháme v troubě na plechu chladnout. V podstatě můžeme i déle, klidně 2 hodiny, když na to máme čas.

  6. Ušleháme šlehačku ˇ(cca 500 ml) a připravíme jahody.

  7. Dortíky jsou křehké, takže na talíř přenášíme opatrně. Zdobíme šlehačkou a ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!