Pavlova, křehké mini dortíky s dokonalou chutí
Recepty, MoučníkySuroviny
- 8 bílků
- 350 g cukru moučka
- 1,5 lžička vanilkového aroma
- 1,5 lžičky vinného octa
- 1 PL škrobu (kukuřičný)
- 500 ml šlehačka na šlehání
- jahody (bedýnka) nebo jiné ovoce
Postup Pavlova, křehké mini dortíky s dokonalou chutí
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme bílky do tuha (začneme pozvolna a přidáváme na mixéru rychlost postupně) a po ušlehání přidáváme po částech cukr.
Vmícháme za prvé lžičku vinného octa, za druhé lžičku vanilkového aroma a naposledy lžíci škrobu.
Tuhou hmotu nanášíme na plech lžící (2 vrchovaté lžíce na 1 dortík). Hmota nabude, takže určitě rozestupy min 3 - 4 cm.
Vložíme do trouby předehřáté na 140, po vložení plechu ztlumíme na 120 - 110 st. a necháme cca hodinu péct. Během pečení s plechem nemanipulujeme a pokud možno ani troubu neotvíráme.
Půl hodiny necháme v troubě na plechu chladnout. V podstatě můžeme i déle, klidně 2 hodiny, když na to máme čas.
Ušleháme šlehačku ˇ(cca 500 ml) a připravíme jahody.
Dortíky jsou křehké, takže na talíř přenášíme opatrně. Zdobíme šlehačkou a ovocem.