Smetanové vepřové ragú

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové plece
1 lžíci sádla nebo oleje
1 cibuli
100 ml smetany ke šlehání
300 ml vývaru
1 stroužek česneku
1 vařené vejce
kousek mrkve
kousek cukety
5-6 kapustiček (zeleninu můžeme použít i jinou)
1/2 červené papriky
1 lžíci rajčatového protlaku
solamyl nebo instantní jíšku
sůl
pepř
papriku sladkou
papriku pálivou

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle lehce osmažíme cibuli, přidáme česnek a maso necháme zatáhnout. Podlijeme polovinou vývaru a dusíme asi 15-20 minut pod pokličkou, při zmírněné teplotě.

  2. Občas promícháme a podle potřeby podlijeme vývarem. K masu přidáme zeleninu, nakrájenou na menší kousky, pod pokličkou podusíme na skus, přidáme protlak a zalijeme smetanou, ve které jsme dle potřeby rozmíchali 1-2 lžičky solamylu.

  3. Bez pokličky povaříme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem. Na talíři doplníme vařeným vejcem a nasekanou natí jarní cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!