Smetanové špagety s hráškem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200-250 g špaget
100 ml smetany ke šlehání
80 g goudy
1 kedlubna
1 cibule
1-2 stroužky česneku
1 hrst čerstvého hrášku
čerstvá bazalka
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvařte obvyklým způsobem, podle návodu na obale. Cibuli a kedlubnu oloupejte. Cibuli nakrájejte najemno. Kedlubnu nastrouhejte na jemném struhadle.

  2. V pánvi rozpalte asi dvě lžíce oleje a orestujte cibuli, když začne zlátnou, přidejte nastrouhanou kedlubnu. Společně restujte, dokud se neodpaří voda z kedlubny.

  3. Podlijte asi deci vody, kterou jste si odlili z uvařených špaget-to omáčku zahustí. Opět nechte odpařit a přilejte smetanu. Osolte, opepřte, přidejte hrášek a nechte prohřát.

  4. Přidejte nasekanou, čerstvou bazalku a prolisovaný česnek, zamíchejte. Do pánve přidejte uvařené špagety a nastrouhaný sýr. Důkladně promíchejte, sýr se rozpustí a těstoviny obalí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!