Frikadelky s citronovou omáčkou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa
1 větší mrkev
plátek celeru
1 cibule
1 citron
sterilovaný hrášek
2 dcl bílého polosuchého vína
1 smetana na vaření
sůl
pepř
zelená petrželka
1 dcl mléka
hladká mouka
2 vejce
worcester

Postup přípravy receptu

  1. Maso smícháme se solí, pepřem, 1 vejcem, petrželkou, zalijeme ho mlékem a zahustíme moukou. Necháme půl hodiny odstát.

  2. Poté utvoříme malé frikadelky (karbanátky, kuličky) a opečeme na oleji. Vyjmeme a na pánev vložíme kousek másla a nakrájenou cibuli, mrkev, celer, osolíme a asi 5 minut opékáme. Pak podlijeme vínem, které necháme z větší části odpařit. Zeleninu dusíme do měkka.

  3. Vymačkáme do směsi šťávu z 1/2 citronu, přisypeme sterilovaný hrášek a vlijeme smetanu, dochutíme worchesterem, popř. cukrem a ještě 5 minut povaříme. Nakonec vmícháme do omáčky žloutek a odstavíme ze zdroje tepla. Frikadelky prohřejeme v hotové omáčce. Podáváme s těstovinami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!