Smetanové rizoto

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400g rýže (v suchém stavu)
400g libového vepřového masa
1 cibule
1 červená paprika
1 žlutá paprika
2 stroužky česneku
sůl
pepř
olej
200 ml smetany 33%
2 dcl bílého vína
zeleninový (nebo jiný) vývar
sýr parmezánového typu
zelené bylinky na posypání (petrželka, pažitka ap.)

Postup přípravy receptu

  1. Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nasekaný na jemno česnek, opékáme do zlatova. Přidáme na nudličky nakrájené a ochucené maso, necháme ho zatáhnout a přidáme rýži, krátce ji opékáme a podlijeme vínem. Přidáme nakrájené papriky, za občasného promíchání necháme víno vyvařit.

  2. Postupně přidáváme vývar po sběračce, vždy až se vyvaří tekutina, přidáme další, nezapomínáme míchat. Takto opakujeme do změknutí rýže, těsně před koncem přidáme smetanu a opět vyvaříme.

  3. Hotové rizoto posypeme sýrem a čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!