Mexické fazole s masem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 plechovka červených fazolí v nálevu
1 plechovka bílých fazolí v tomatové omáčce
350 g vepřové kýty
cibule
česnek dle chuti
rajský protlak velký
kari
sůl
pepř
kousek masoxu (nemusí být)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme na drobno a dáme osmahnou na olej doměkka, maso pokrájíme na menší kousky, osolíme, opeříme a posypeme trochou kari.

  2. Okořeněné maso dáme k cibuli a opečeme ze všech stran, podlijeme trochou vody, přidáme kousek masoxu (stačí čtvrtka) a dusíme do měkka.

  3. Fazole přidáme k masu i s nálevem, dáme protlak a necháme provařit, aby nám fazole zhoustli.

  4. Dochutíme rozmačkaným česnekem a podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!