Smetanové křupání

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
1 vejce
70 g pískového cukru
50 ml oleje
2 lžíce kakaa
100 ml mléka
125 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Vaječný koňak
Krém:
1,5 vanilkového pudinkového prášku (nejlíp Dr.Oetker pravá vanilka)
380 ml mléka
cukr podle chuti raději míň
Vanilkový pribiňáček nebo smetanový velký Pribiňák
Šlehačka Rama cremefine
oříšková Tatranka

Postup přípravy receptu

  1. 1 vejce ušlehat s 70 g pískového cukru do pěny pak přidáme 50 ml oleje, 2 lžíce kakaa, 100 ml mléka, 125 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva.

  2. Upečené vyklopíme, sloupneme pečící papír a hodně pokapeme vaječným koňakem.

  3. Krém pudinkový: Uvaříme hustý pudink a do horkého přimícháme velkého panáka vaječného koňaku. Necháme vychladit a přimícháme Pribiňáka. Natřeme na korpus.

  4. Potom potřeme vyšlehanou šlehačkou..já používám Rama Cremefine, drží a neteče.

  5. Nahoru nastrouháme oříškovou tatranku a křupeme. Pokud konzumujete až druhý den, tatranku dejte až pak, už by nekřupala.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!