Zmrzlina z červeného vína

Recepty, Moučníky

Suroviny

750 ml červeného vína
1 ks celé skořice
4 žloutky
150 g cukru
300 ml smetany na šlehání
250 ml plnotučného mléka

Postup přípravy receptu

  1. Víno se skořicí dáme vařit a necháme ho zredukovat až na 125 ml. Necháme vystydnout a pak ho dáme vychladit do lednice.

  2. Smetanu s mlékem dáme zahřát.

  3. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny.

  4. Horkou směs smetany a mléka přiléváme slabým pramínkem za stálého šlehání do žloutkové pěny.

  5. Směs přelejeme opět do kastrolu a za stálého míchání necháme lehce zhoustnout. Směs nesmí vařit a neměla by přesáhnout teplotu 80°C. Směs necháme vystydnout a pak ji dáme vychladit do lednice.

  6. Studené víno smícháme s vychlazenou žloutkovou směsí.

  7. Výslednou směs nalijeme do zmrzlinovače, dále postupujeme podle návodu od výrobce. Hotovou zmrzlinu dáme ztuhnout do mrazáku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!