Smetanová zmrzlina z manga

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 pěkně zralá rozmixovaná manga (nebo 4 hrsti jiného očištěného ovoce)
250 g plnotučného tvarohu
2 zakysané smetany
1 smetana ke šlehání
moučkový cukr podle chuti a kyselosti použitého ovoce
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh rozšleháme se zakysanou smetanou a cukrem, přidáme ovoce a nakonec ručně opatrně vmícháme ušlehanou smetanu. Vložíme do jakékoli formy s víčkem a dáme na mrazák.

  2. Každou půhodinku rozmícháme směs vdličkou. Opakujeme šestkrát, pak zmrzlinu úplně zmrazíme a můžeme mlsat. Před podáváním ji necháme pár minut v pokojové teplotě, aby získala krémovou konzistenci.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!