Špízy s marinovaným kuřecím masem, uzeným bůčkem a s rohlíky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 ks vykostěných kuřecích stehenních řízků
špetka chilli koření
1 lžička sušeného granulovaného česneku
1 lžíce na jemno nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžíce oleje
200 g domácího uzeného bůčku
3 větší cibule
1 čerstvá paprika
3 starší rohlíky
6 bambusových špejlí
2 lžíce oleje
1 plátek másla o síle cca 1cm
1 lžičku sojové omáčky
40 ml horké vody

Postup přípravy receptu

  1. Řízky okořeníme, vetřeme olej a naskládáme na sebe do uzavíratelné nádoby. Uložíme alespoň na 1 hodinu do lednice, pokud nespěcháme, můžeme nechat do druhého dne.

  2. Oloupané cibule nakrájíme na klínky, papriku, bůček a řízky na větší sousta a rohlíky na silnější kolečka.

  3. Vše střídavě napichujeme na jehly tak,aby byl rohlík vždy mezi řízkem a bůčkem, aby během pečení natáhl šťávu z obou surovin.

  4. Pekáček vytřeme 2 lžícemi oleje, špízy naskládáme vedle sebe a proložíme případnými zbylými kousky, které se nevešly na jehly.

  5. Vložíme do předehřáté trouby a na 3/4 výkon(mám plynovou)pečeme 35 minut.

  6. Po 15-ti minutách špízy otočíme, aby se rohlíky opekly i z druhé strany.

  7. Hotové špízy naskládáme na talíře. Výpeček v pekáčku zalijeme horkou vodou, zakápneme sojovou omáčkou a dáme plátek másla. Necháme na sporáku přejít varem a poté přelijeme na špízy. Příloha-každý podle své chuti, ale úplně postačí opečené rohlíky ze špízů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!