Směs tří druhů mas se sladkokyselými okurkami v tlakovém hrnci

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

cca 200 g uzeného masa
200 g vepřové krkovičky
200 g kuřecích stehenních řízků
asi 1/2 sklenice (plná má 530 g) okurek
1 velká cibule
1 vrchovatá kávová lžička červené papriky
1 vrchovatá lžička mletého kmínu
hladká mouka
mletý
pepř
sůl
vývar (není nutný) nebo voda
2 polévkové lžíce sádla
česnek sušený nebo čerstvý

Postup přípravy receptu

  1. Všechno maso nakrájíme, nejlépe na nudličky.

  2. Na sádle (nebo jiném tuku) zpěnime cibuli, přidáme červenou papriku a maso.

  3. Necháme zatáhnout a přidáme na plátky nebo kostičky nakrájené okurky.

  4. Osolíme, opepříme, přidáme sušený česnek nebo 1 - 2 stroužky nastrouhaného čerstvého, ještě přidáme kmín.

  5. Zalijeme asi polovinou láku z okurek, vývarem (měl jsem uzený) nebo vodou. Maso by mělo být těsně ponořené.

  6. Tlakový hrnec uzavřeme a od doby, kdy začne unikat pára, vaříme 30 minut.

  7. Potom hrnec odstavíme a necháme vychladnout, dokud neodskočí pojistka.

  8. V hrnku si rozmícháme ve vodě asi 1,5 lžíce hladké mouky (záleží na množství vývaru v hrnci), povaříme a popřípadě dochutíme. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!